Thursday, April 26, 2012

Kolmapäev


Meie reis läheneb lõpule. Kõik on väsinud vara ärkamisest, lõputust suhtlemisest ja suurest söömisest. Mul on hea meel, et ma saan vahepeal öelda Merikesele, et räägi nüüd sina ja ise vait olla. Ta teeb seda hea meelega ja tegelikult olen ma uhke oma õpilase üle!


Aga kolmapäev on kooli väljasõidu päev. St 10 bussi sõidab ette ja kogu kool läheb ekskursioonile. Sehkendamist on palju, aga üllatava poole tunniga uudetakse kõik bussidesse saada ja sõitma asuda.


Minnakse üldiselt mägedesse ja enamud meie omadest sõidab kohta ninmega Kyperounta. Tund aega sõitu ja siis minnakse külamuuseumisse, mis on  päris huvitav. Mägedes elavad talupojad rajasid oma maja mäekülje sisse, kus kujunes mitu korrust ja loomad elasid tegelikult nagu alumisel korrusel toa all. Uksed on madalad. Toas aga oli samu asju nagu Eestiski. Tundsime ära vana Singeri õmblusmasina, midagi kangastelgedest ja leivategemisest. Voodi peal oli pisut teistsugune triibukangas ja üle oli baldahiin.

Aga 5 bussi sõitis külla, umbes 50 inimest bussis, kus nad kõik läksid, võib olla šoppama ei tea, meiega koos käis 20 inimest umbes. Siis mindi jälle kohvi jooma, jäätist sööma.
Jäätised olid erilised, hiigelsuured ja siis oli veel selline imelik jäätoru, mida näete Helena ja Dorise käes.Sõit koju tagasi, millega oli ka koolipäev läbi.